Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیا در میزان دیه پرداختی شرکت‌های بیمه بابت خودروها با تعداد سیلندر متفاوت در زمان بروز حادثه تفاوتی وجود دارد!؟ در حالی که مبلغ پرداختی دیه به فرد مصدوم و مجروح یا اولیاء دم هیچ ربطی به نوع و مدل خودرو ندارد! - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم؛ با نگاهی به عملکرد شرکت‌های بیمه در فروش و صدور "بیمه‌نامه‌های شخص ثالث" اینطور برداشت می‌شود که نظام نامعقولی برای قیمت‌گذاری بیمه‌نامه‌ها در کشورمان حاکم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیلندر خودروها نرخ بیمه را تعیین می‌کند!

بیشتر خانواده‌ها دارای خودروی سواری شخصی هستند و حتی برخی خانواده‌ها 2 یا بیش از آن خودرور دارند و بابت آن هر ساله باید طبق قانون، مبالغی را به‌عنوان حق بیمه اجباری شخص ثالث به شرکت‌های بیمه‌گر پرداخت کنند که رقم پرداختی با توجه به نوع، مدل و تعداد سیلندر خودرو تفاوت‌های فاحش و آشکاری دارد.

حال سؤالی که مطرح می‌شود این است که چرا بیمه شخص ثالث هر خودروی سواری باید با خودروی سواری دیگر فرق کند و اینکه چرا مدل خودرو، سال تولید، یا نوع خودرو در میزان و مبلغ حق بیمه شخص ثالت تأثیرگذار است؟

اگر موضوع مورد بحث و علت تفاوت قیمت‌ها، "بیمه بدنه خودرو" بود، حق با شرکت‌های بیمه‌گر هست اما مسئله این است که تفاوت قیمت‌های بیمه شخص ثالث که گاهی به چند میلیون تومان می‌رسد، برای پرداخت دیه و خسارت ناشی از تصادف است که برای خسارت تمامی خودروها و تمامی تصادفات، یکسان است؛ با این مثال عینی، این مسئله به خوبی روشن می‌شود: در حال حاضر اگر فردی با خودرو پراید مدل 95 دارای بیمه‌نامه شخص ثالث در صحنه حادثه، منجر به فوت یک مرد مسلمان شود، شرکت بیمه مربوطه بر اساس نرخ دیه امسال باید 480 میلیون تومان بابت دیه پرداخت کند؛ حال اگر مالک یک خودرو سانتافه 6 سیلدر مدل 20016 (95 شمسی) در صحنه حادثه، منجر به فوت یک مرد مسلمان شود، باز هم شرکت بیمه مربوطه باید همان مبلغ دیه 480 میلیون تومان را پرداخت کند! در حالی که مالک خودرو سانتافه بابت حق بیمه سالیانه بیمه شخص ثالث خود، حداقل 2 برابر مالک پراید به همان شرکت بیمه، حق بیمه پرداخت کرده است اما شرکت بیمه در صورت بروز حادثه منجر به فوت برای هر دو این خودروها یک مبلغ ثابت دیه پرداخت می‌کند!! 

خودرو هر چه ضعیف‌تر، قیمت بیمه‌اش کمتر!

یک مثال دیگر می‌زنیم؛ برای نمونه یک خودروی پراید مدل 1386را در نظر بگیرید، هزینه پرداختی بابت بیمه شخص ثالث شامل تعهد جانی و تعهد مالی و تعهد شرکت بیمه در خصوص شخص راننده (توجه داشته باشید در مورد بیمه شخص ثالث صحبت و بحث می‌شود نه بیمه بدنه خودرو) با بیمه شخص ثالث یک دستگاه خودروی پارس مدل 1386 و بیمه یک دستگاه خودروی ب.ام.و 6 سیلندر با همان میزان تعهدات تفاوت فاحشی دارد و بسیار ارزان‌تر است؛ در حالیکه احتمال بروز تصادف و ایجاد خسارت مالی و جانی توسط پراید 86 بسیار بیشتر از دو خودروی دیگر است!

قیمت‌ها متفاوت؛ جبران خسارت یکسان!

آیا  در میزان دیه پرداختی شرکت‌های بیمه بابت خودروها با تعداد سیلندر متفاوت در زمان بروز حادثه تفاوتی وجود دارد!؟ آیا شرکت‌های بیمه که در حال حاضر بر اساس تعداد سیلندر، مبالغ بیمه شخص ثالث را تعیین می‌کنند، در زمان پرداخت دیه مازاد بر مبلغ تعهدشده، مبلغی را به فرد مصدوم و مجروح و یا اولیاء دم متوفی پرداخت می‌کنند که هنگام صدور بیمه‌نامه شخص ثالث، مبلغ بیشتری را دریافت می‌کنند؟!

نتیجه‌ای که از ذکر مثال‌های بالا گرفته می‌شود این است که پرداخت دیه به فرد مصدوم و مجروح یا اولیاء دم هیچ ربطی به نوع و مدل خودرو ندارد، پس چرا و به چه دلیلی باید حق بیمه شخص ثالث خودروها با یکدیگر متفاوت است؟

لزوم تغییر شیوه تعیین میزان حق بیمه شخص ثالث

این مسئله‌ای است که هیچ متصدی دفتر بیمه و حتی کارشناس بیمه قادر به پاسخگویی و توجیه منطقی نسبت به آن نیست البته بعضی‌ها تعداد سیلندر و قدرت خودروی سواری را ملاک تعیین حق بیمه می‌دانند که این هیچ ربطی به زمان وقوع حادثه و تصادف و در نهایت فوت شخص ثالث ندارد، چرا که ممکن است خودروی پرایدی با سرعت 80 کیلومتر به فردی برخورد کند و منجر به فوت طرف شود و یک خودوری ب.ام.و با همان سرعت 80 کیلومتر به شخصی برخورد کرده و منجر به فوتش نشود! پس با توجه به مثال‌های بالا، تعداد سیلندر و قدرت موتور در خودروهای سواری نمی‌تواند هیچ نقشی در زمان تصادف منجر به فوت داشته باشد لذا تعداد سیلندر هیچ توجیه منطقی برای تعیین نرخ حق بیمه شخص ثالث ندارد!

البته با این توجیه می‌توان این ادعا را مطرح کرد که خودروهای با مدل بالاتر و تکنولوژی به‌روزتر باید رقم کمتری برای بیمه شخص ثالث بپردازند؛ زیرا احتمال تصادف و بروز خسارات مالی و جانی کمتری دارند اما در حال حاضر شیوه قیمت‌گذاری در قبال این خودروها کاملاً برعکس است!

تعهد مالی یکسان با نرخ‌های بیمه شخص ثالث بسیار متفاوت!

برای آگاه شدن از رقم پرداختی حق بیمه خودروها، به سراغ سرهنگ مهدوی‌پور از کارشناسان رسمی بیمه رفتیم؛ مهدوی‌پور درباره این مسئله می‌گوید: "خودروها در بحث بیمه به گروه‌های مختلفی تقسیم می‌شوند؛ گروه 4 سیلندر کوچک شامل پراید و پیکان و رنو 5، خودروهای 4 سیلندر بزرگ که شامل دیگر خودروهای 4 سیلندر می‌شود، مثل پژو، سمند، ب.ام.و، سانتافه، توسان، هیوندای و ... و دیگر خودروهای 4 سیلندر که هر کدام قیمت‌های متفاوتی در بازار دارند همچنین خودروهای 6 سیلندر و بالاتر؛ حق بیمه‌های این گروه‌های خودرویی بر اساس سیلندر و مدل (تا 15 سال یکسان است و از 15 سال به بالا به دلیل سن فرسودگی فرق می‌کند) تعیین می‌شود."

طبق گفته‌های سرهنگ مهدوی‌پور و بر اساس نرخ‌نامه سال 1399، قیمت بیمه برای خودروی 4 سیلندر کوچک مثل پراید مدل 86 با 70 درصد تخفیف برابر با 623 هزار تومان، برای پراید مدل 86 با یک سال تخفیف یک میلیون و 973 هزار و برای پراید مدل 80 با یک سال تخفیف 2 میلیون و 131 هزار تومان و پراید 98 با یک سال تخفیف یک میلیون 970 هزار تومان بوده است.

این قیمت برای خودروی 4 سیلندر بزرگ مانند پژو پارسمدل 86 با 70 درصد تخفیف 719 هزار تومان و پژو پارس مدل 98 با یک سال تخفیف 2 میلیون و 277 هزار تومان، برای خودروی 6 سیلندر ب.ام.و مدل 2007 با 70 درصد تخفیف 795 هزار و برای ب.ام.و 6 سیلندر مدل 2020 با یک سال تخفیف 2 میلیون و 520 هزار تومان بود.

تعهد مالی بیمه‌گر برای تمامی این گروه خودروها، جبران خسارت 11 میلیون تومانی و نیز دیه 440 میلیونی برای سرنشین و دیه 330 میلیونی برای راننده و با تعهد در مجموع 5 سرنشین بوده است(بر اساس نرخ سال 99).

بنابراین، با آنکه تعهد مالی شرکت بیمه‌گر برای جبران خسارت برای تمامی خودروها یکسان است اما در کمال شگفتی می‌بینیم که نرخ بیمه برای خودروهای مختلف، تفاوت فاحشی دارد!

رابطه مستقیم قیمت خودرو با قیمت بیمه شخص ثالث آن

حال مشخص نیست که چرا سیلندر ملاک تفاوت قیمت‌های بیمه است در حالیکه منطق، قابلیت‌های فنی و ایمنی خودرو را عاملی برای تشخیص شدت و ضعف تصادفات احتمالی می‌داند و جالب اینکه در کشور ما هر چه خودرو به‌روزتر با قابلیت‌های فنی و ایمنی بیشتر باشد، بیمه شخص ثالث گران‌تری دارد!

ظاهراً اینطور که برداشت می‌شود، این قیمت خودرو است که نرخ بیمه شخص ثالث آن را تعیین می‌کند و نه تعداد سیلندر و قدرت و شتاب اولیه آن!

به نظر می‌آید، گران کردن نرخ بیمه خودروهای ارزان‌تر برای یکسان‌سازی قیمت بیمه شخص ثالث عمل به دور از انصافی باشد و به دلیل اینکه بیشتر اقشار ضعیف و کم‌برخوردار، مالک این خودروها هستند و این امر می‌تواند منجر به مقاومت در مقابل بیمه کردن خودروهای خود شود که تالی فاسدهای بسیاری دارد؛ اما می‌توان با پایین آوردن نرخ بیمه خودروهایی که توان و قابلیت فنی آنها به اثبات رسیده، عدالت و انصاف را در قبال تمامی مالکان خودروها ایجاد کرد.

پاسخ بیمه مرکزی به پرسش رایج در خصوص نحوه محاسبه حق بیمه شخص ثالثوزیر اقتصاد: افزایش 25درصدی نرخ بیمه شخص ثالث خارج از اختیار وزارت اقتصاد و بیمه مرکزی بود

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پراید بازار نرخ دیه اخبار شرکت های بیمه پراید بازار نرخ دیه اخبار شرکت های بیمه حق بیمه شخص ثالث یک سال تخفیف شرکت های بیمه تعداد سیلندر خودروی سواری میلیون تومان منجر به فوت هزار تومان دیه پرداخت بیمه نامه قیمت بیمه تعهد مالی شرکت بیمه پراید مدل نرخ بیمه سیلندر ب قیمت ها بیمه گر بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۳۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه خودروهای برقی آغاز شد

عرضه خودروهای برقی در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، براساس اطلاعیه جدید سامانه یکپارجه خودروهای وارداتی به آدرس saleauto.ir عرضه دور جدید خودروهای وارداتی آغاز شد. در این دور از عرضه دو واردکننده خودرو خودروی برقی عرضه می‌کنند.

در این اطلاعیه آمده است: به اطلاع آن دسته از متقاضیان محترم سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی که در اسفند ۱۴۰۱ ثبت نام کرده و اولویت آن‌ها مشخص شده می‌رساند، سامانه صرفاً جهت انتخاب خودروها به شرح جدول زیر از امروز یکشنبه مورخ ۱۴۰۳.۰۲.۱۶ تا ساعت ۲۳:۵۹ روز سه شنبه ۱۴۰۳.۰۲.۱۸ در دسترس است.در این مرحله متقاضیان می‌توانند یک اولویت از سبد محصولات اعلامی زیر انتخاب کنند. لازم به ذکر است هیچگونه ثبت نام جدیدی در این مرحله انجام نشده و انتخاب خودرو در سامانه صرفاً برای ثبت نام کنندگان مرحله اول که در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ حساب خود را بلوکه کرده‌اند است.

الف- خودروهای دارای قیمت قطعی در مبادی ورودی: جدول شماره ۱: قیمت فروش محاسباتی قطعی خودروهای وارداتی در مبادی ورودی واحد: دستگاه / ریال

تبصره: قیمت مندرج در جدول شماره یک، قیمت قطعی در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل: بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و … به قیمت‌های فوق اضافه می‌شود که واردکنندگان با رعایت آیین نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو می توانند نسبت به دریافت آن اقدام کرده و در موعد مقرر نسبت به تحویل خودرو اقدام کنند.

ب- خودروهای دارای قیمت علی‌الحساب در مبادی ورودی: جدول شماره ۲- برآورد قیمت فروش محاسباتی علی الحساب خودروهای برقی وارداتی در مبادی ورودی واحد: ریال / دستگاه

تبصره ۱ - قیمت علی‌الحساب اعلام شده، قیمت در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و … در هنگام صدور فاکتور نهایی به قیمت‌های قطعی و مصوب اضافه خواهد شد. واردکنندگان می توانند پس از فراخوان اولیه و با دریافت ۵۰% قیمت علی الحساب نسبت به انعقاد قرارداد با متقاضی اقدام نمایند.

تبصره ۲ - قیمت قطعی خودروهای مذکور پس از ارایه کلیه مستندات و مدارک مثبته و براساس آخرین ضوابط و مقررات تعیین و متعاقباً در سامانه بارگذاری خواهد شد.تبصره ۳ - عدم واریز وجه در هر یک از مراحل ذکر شده و حداکثر ۵ روز پس از فراخوان صورت گرفته، به منزله انصراف از طرح بوده و متقاضی از اولویت بندی سامانه خودروهای وارداتی حذف می‌شود

تبصره ۴ –کلیه شرکت‌های واردکننده باید مطابق آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو نسبت به تحویل خودرو و دریافت وجه از مشتریان اقدام کنند در صورت تاخیر در تحویل و… قراردادهای مذکور مشمول جرایم مندرج در آیین نامه فوق خواهند شد.

تبصره ۵ - تخصیص خودرو در این مرحله بر اساس رتبه ثبت‌نامی قبل متقاضی و اولویت انتخابی خودرو انجام می‌گیرد.

تبصره ۶ - آن دسته از ثبت نام کنندگان خودرو وارداتی که در مراحل قبل انتخاب خودرو انجام داده و در پرتال خود گزینه عدم تخصیص را مشاهده می‌کنند، در صورت تمایل نسبت به خودروهای ارائه شده در جداول فوق در این مرحله خودرو جدید انتخاب کنند.

تبصره ۷ - اطلاعات کلیه متقاضیان مرتبط با این طرح حسب ماده ۱۹ آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی و طرح مالیات برعایدی سرمایه در اختیار نهادهای ذیربط قرار می‌گیرد.

کد خبر 750902

دیگر خبرها

  • عرضه خودروهای برقی آغاز شد
  • ◄ بیمه بدنه پارسیان چند درصد خسارت را پوشش می دهد؟
  • قیمت نیسان سانی در بازار، قدیمی‌ترین خودرو وارداتی
  • قیمت خودرو امروز ۱۶ اردیبهشت +جدول
  • شتاب فراری برای عرضه مدل‌های جدید
  • تخصیص ارز تاکسی‌های برقی تهران تامین شده است
  • نگاهی به چالش تاکسی های برقی برای مالکان| در صورت تصادف تاکسی های برقی، عملکرد بیمه باید چگونه باشد؟
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی‌دهند/ تورم در بخش پزشکی با اجتماعی متفاوت است
  • بیمه ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی بسیار متفاوت است
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی بسیار متفاوت و بالاتر است