Web Analytics Made Easy - Statcounter

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون خداحافظی روسیه و ترکیه با دلار در مبادلات تجاری دوجانبه، نماگر بورس عقب نشینی کرد، سقوط سهم «تسه»‌ها از بازار خرید، دستورالعمل استخراج رمزارز‌ها تدوین شد، کاهش قیمت جهانی نفت شدت گرفت، دلیل ثبات نرخ ارز در بازار از زبان همتی، دلار تکان نخورد و رشد اونس طلا در معاملات بازار جهانی را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خداحافظی روسیه و ترکیه با دلار در مبادلات تجاری دوجانبه

وزارت مالی روسیه اعلام کرد مسکو و آنکارا توافقی برای انجام پرداخت‌های دو جانبه با روبل روسیه و لیر ترکیه، امضا کردند. وزارت مالی اعلام کرد که این توافق برای جایگزینی تدریجی ارزهای ملی به جای دلار در توافقات دوجانبه، انجام شده است. حجم تبادلات تجاری دو کشور در سال گذشته ۱۶ درصد رشد کرد و به ۲۵.۵ میلیارد دلار رسید. طبق اعلام وزارتخانه طی این توافق تراکنش‌های بانکی بین دو کشور توسعه یافته و تقویت خواهد شد و پرداخت‌های بین شرکت‌ها و نهادهای دو طرف بدون دخالت و اختلال انجام خواهد شد. در این توافق پیش‌بینی شده است که ترکیه به سیستم پیام‌رسان بانکی روسی جایگزین سوئیفت، متصل شود. به این ترتیب با بهبود زیرساخت‌های ترکیه، می‌توان از میرکارت روسیه، که برای جایگزینی مسترکارت و ویزاکارت طراحی شده است، در ترکیه استفاده کرد. توافق جدید نشان‌دهنده بخشی از تلاش‌های دو کشور برای کاهش وابستگی به دلار است. سال گذشته رییس‌جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان اعلام کرد در نظر دارد به کمک شرکای تجاری بین‌المللی ترکیه، شامل روسیه، چین و اوکراین، به انحصاری بودن دلار در تجارت بین‌الملل، پایان خواهد داد. 

نماگر بورس عقب نشینی کرد

شاخص کل بورس تهران در آخرین روز هفته جاری با کاهش حدود سه هزار واحدی تا کانال 309 هزار واحدی نیز عقب نشینی کرد، لیکن در ادامه مسیر توانست مقداری از مسیر رفته را جبران کند و در نهایت با کاهش 1420 واحدی رقم 313 هزار و 48 واحدی را به نمایش گذاشت. 

به نقل از نبض بورس، شاخص قیمت وزنی ارزشی با کاهش 381 واحدی رقم 84 هزار و 138 واحدی را به نمایش گذاشت و شاخص کل هم وزن با کاهش 1755 واحدی رقم 91 هزار و 300 واحدی را نشان داد، شاخص قیمت هم وزن با افت 1174 واحدی به کانال 61 هزار و 116 واحدی بازگشت، شاخص ازاد شناور با کاهش 2708 واحدی رقم 362 هزار و 72 واحدی را به نمایش گذاشت و شاخص بازار اول با کاهش 420 واحدی رقم 226 هزار و 232 واحدی رسید و شاخص بازار دوم با افت 5635 واحدی رقم 642 هزار و 364 واحدی را به نمایش گذاشت.

در فرابورس نیز آیفکس با 48 واحد کاهش رقم 4069 واحدی را به نمایش گذاشت، ارزش معانملات فرابورس به بیش از 896.7 میلیارد تومان بالغ شد که ناشی از داد و ستد بیش از یک میلیارد و 505 میلیون برگه سهم طی 226 هزار و 339 نوبت معاملاتی بود.

نوسان سهام آسیا با نامشخص ماندن نتیجه مذاکرات تجاری چین و آمریکا

روز چهارشنبه، با نامشخص‌ باقی ماندن نتیجه مذاکرات رده‌بالای تجاری پیش‌روی چین و آمریکا، سهام آسیایی در نوسان بودند. تنها چند روز مانده به آغاز این مذاکرات، واشنگتن به بهانه رعایت نشدن حقوق اقلیت‌های مسلمان در چین، تعداد بیشتری از شرکت‌های چینی را در لیست سیاه خود قرار داد و برخی از مقامات این کشور را از ویزای خود محروم کرد. وزارت تجارت چین اعلام کرد: آمریکا باید از دخالت در امور داخلی این کشور دست بردارد و هر چه زودتر شرکت‌های مربوطه را از لیست سیاه خود خارج کند. برخی از بزرگترین شرکت‌های هوش مصنوعی چین طی این اقدام جدید در فهرست تحریمی آمریکا قرار گرفته‌اند. این اقدامات باعث شده است که نتیجه مذاکرات پیش‌روی چین و آمریکا، که از روز پنج‌شنبه آغاز خواهند شد، در هاله‌ای از ابهام قرار بگیرد و احتمال وضع تعرفه‌های بیشتر بر کالاهای چین، تقویت شود. گسترده‌ترین شاخص سهام آسیا اقیانوسیه ام‌اس‌سی‌آی در خارج از ژاپن ۰.۵۸ درصد افت کرد. نیکی ژاپن هم ۰.۶۱ درصد پایین آمد. کامپوزیت شانگهای چین ۰.۳۹ درصد بالا آمد، در حالی که شاخص هانگ‌سنگ در هنگ‌کنگ ۰.۸۱ درصد افت کرد. ای‌اس‌اکس استرالیا ۰.۷۱ درصد افت کرد و شاخص سی‌ان‌بی‌سی از ۱۰۰ شرکت برتر آسیا، ۰.۶۱ درصد پایین آمد. بازارهای کره‌جنوبی دیروز به علت تعطیلات رسمی، بسته بودند.

بازار اوراق مسکن؛ سقوط سهم «تسه»ها از بازار خرید

اوراق وام مسکنی که تا میانه این هفته به کف‌های قیمتی برخورد کرده بودند، در جریان معاملات دیروز عموما با رشد قیمت به کار خود پایان دادند. روز گذشته بهای هر ورقه تسهیلات مسکن دی96 (تسه9610) حدود 3 درصد افزایش یافت و به سطح 38 هزار و 447 تومان رسید. میانگین قیمت هم طی روز گذشته با ثبت رشد 4/ 0 درصدی، به 39 هزار و 100 تومان رسید. با وجود کاهش قیمت پیشنهادی واحدهای مسکونی از ابتدای تابستان همچنان شاهد رکود معاملاتی «تسه»ها هستیم. میزان استفاده از وام خرید مسکن طی یک سال اخیر کاهشی 54 درصدی را به ثبت رسانده است. دلیل این امر افت شدید سهم اوراق وام مسکن از ۶۰ درصد در سال‌های ۹۵ و ۹۶ به ۴۰ درصد بوده که عمدتا بر اثر جهش قیمت مسکن و عدم افزایش سقف ریالی وام‌ها صورت گرفته است.

عضو هیئت رئیسه مجلس: نرخ بلیت و ۳ شب اقامت تفلیس کمتر از پرواز نجف

بر اساس اعلام مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی، اگرچه بر اساس قانون، تعیین نرخ پروازهای خارجی کاملا آزاد بوده و ایرلاین ها می توانند بر اساس بازار عرضه و تقاضا، نرخ بلیت را تعیین کنند، اما به دستور وزیر راه و شهرسازی و برای رفاه حال زائران اربعین، امسال نیز مانند سال گذشته نرخ مشخصی برای فروش بلیت در ایام دهه دوم ماه صفر (۲۰ تا ۳۰ مهر) تعیین شد. بسیاری از مردم و کارشناسان معتقدند رقم مذکور (۲.۲ میلیون تومان) برای پروازهای اربعین رقم بسیار بالایی است چراکه بر اساس اعلام عباس جمشیدی، معاون بازرگانی ایران ایر، کلیه پروازهایی که از ایران به نجف عزیمت می کنند، در فرودگاه امام خمینی (ره) برای هر دو پرواز رفت و برگشت اقدام به سوخت گیری می کنند و درنتیجه بخش مهمی از هزینه های ایرلاین های ایرانی در فرودگاه نجف (تحت عنوان خدمات فرودگاهی)، حذف می شود. به نقل از مهر؛ احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیئت رئیسه مجلس نیز اخیرا در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشته: هزینه بلیت رفت و برگشت تفلیس یا آنکارا (۳ تا ۴ ساعت زمان پرواز) همراه با ۳ شب اقامت حدود ۱ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان است اما هزینه بلیت صرفا پرواز یک و نیم ساعته نجف بدون اقامت ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تعیین شده است!

دستورالعمل استخراج رمزارزها تدوین شد

مدیرکل دفتر طرح‌ها و تامین مالی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: دستورالعمل صدور جواز تاسیس و پروانه بهره‌برداری استخراج رمزارز با همفکری صاحب نظران و فعالان این بخش تدوین شده است و در آینده نزدیک توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت ابلاغ خواهد شد اما نیاز است به دلیل جدید بودن این صنعت، سازمانهای استانی کاملا توجیه شوند.

کاهش قیمت جهانی نفت شدت گرفت

قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی تحت تاثیر تشدید تنش‌ها میان آمریکا و چین پیش از مذاکرات تجاری که ابهامات نسبت به رشد اقتصاد جهانی و تقاضا برای نفت را برانگیخت، برای سومین روز متوالی کاهش پیدا کرد. بهای معاملات آتی نفت برنت ۲۴ سنت یا ۰.۴ درصد کاهش پیدا کرد و به ۵۸ دلار در هر بشکه رسید. بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۲۴ سنت یا ۰.۵ درصد کاهش یافت و به ۵۲ دلار و ۳۹ سنت در هر بشکه رسید. به گزارش ایسنا، مذاکره کنندگان آمریکایی و چینی روزهای پنج‌شنبه و جمعه جدیدترین دور مذاکراتشان را برای پایان دادن به مناقشه تجاری که رشد اقتصاد جهانی را تحت تاثیر قرار داده است، دیدار خواهند کرد. اما تنش‌ها میان دو کشور پس از این که آمریکا محدودیتهای روادید برای برخی از مقامات چینی قائل شد، شدت گرفت.

برنامه عربستان و روسیه برای توافق درباره بازار نفت

راشاتودی: سخنگوی کاخ کرملین گفت: مسکو و ریاض هیچ علاقه‌ای به افزایش قیمت نفت در بازار جهانی ندارد. قرار است ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه،طی ماه جاری به عرستان سفر کند. دیمیتری پسکوف در این باره گفت: به دنبال آن هستیم که این اطمینان را ایجاد کنیم که قیمت نفت از یک میزان منطقی بالاتر نرود. بنا به پیش‌بینی مؤسسه رتبه‌بندی فیچ قیمت نفت برای ماه‌های باقیمانده از سال 2019 در محدوده 65 دلار در هر بشکه نوسان خواهد داشت که یک قیمت مناسب برای بسیاری از کشورهای عضو اوپک و خاورمیانه است. قرار است پس از پایان کنفرانس هفته انرژی روسیه ولادیمیر پوتین به عربستان سفر کند. در این سفر دو طرف قصد دارند تا قراردادهای تجاری مختلفی را به ارزش صدها میلیون دلار به امضا برسانند.

دلیل ثبات نرخ ارز در بازار از زبان همتی

رئیس کل بانک مرکزی در حاشیه جلسه هیئت دولت گفت: یکی از دلایلی که می‌بینید در بازار ارز ثبات نسبی فراهم شده است، برگشت ارز صادرکنندگان و سامانه نیما است امروز هم اعلام شد که ۱۹ میلیارد دلار در شش ماهه اول امسال ارز تخصیص داده‌ایم.

دلار تکان نخورد

در معاملات روز چهارشنبه بر اساس آخرین نرخ‌های بازار، هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی‌های مجاز سطح کشور به نرخ ۱۱۳۰۰ تومان خریداری شد و به قیمت ۱۱۴۰۰ تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته شد که این نرخ نسبت به روز قبل، تغییری نداشت. همچنین هر اسکناس یورو در بازار به نرخ ۱۲۵۰۰ تومان خریداری و به قیمت ۱۲۶۰۰ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته شد.

رشد اونس طلا در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی

قیمت طلا در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی به دلیل ضعیف شدن امید‌ها به پیشرفت مذاکرات تجاری آمریکا و چین و ریسک گریزی معامله‌گران، به روند رشد قیمت روز سه شنبه خود ادامه داد. هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز چهارشنبه بازار سنگاپور ۰.۱ درصد رشد کرد و به ۱۵۰۶ دلار و شش سنت رسید. بهای معاملات این بازار روز گذشته یک درصد جهش داشت. در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا ۰.۵ درصد افزایش پیدا کرد و به ۱۵۱۱ دلار و ۶۰ سنت رسید.

سقف بیمه شخص ثالث ۱۸۰ میلیون تومان است

سید جواد میر قاسمی با بیان اینکه سقف پرداخت خسارت خودرو مبلغ ۱۸۰ میلیون در نظر گرفته  شده است افزود: بیمه با توجه به سقف بیمه نامه، خسارت را پرداخت می کند. وی با بیان اینکه اگر قیمت خودرویی تا سقف ۱۸۰ میلیون تومان باشد بیمه به طور کامل جبران خسارت می کند، ادامه داد: اگر قیمت خودرو بالاتر از ۱۸۰ میلیون تومان باشد، به موجب قانون باید متظاهر سازی شود. مدیر کل امور حقوقی بیمه مرکزی افزود: تهدید مسئولیت در خصوص خودروهای غیرمتعارف  از تاریخ ۲۹ خرداد ۹۵ در قانون بیمه اجباری شخص ثالث پیش بینی شده است. میرقاسمی ادامه داد: شورای عالی بیمه برای تبیین و تفسیر این قانون مصوبه ای را وضع کرد که دیوان عدالت اداری بخش هایی از آن را مخالف قانون می دانست. وی اضافه کرد: به دلیل ابطال دو بند از مصوبه شورای عالی بیمه و پییگیری های مکرر دیوان عدالت،  شورای عالی بیمه این دو بند را اصلاح کرد. /شبکه خبر

افزایش قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا در بازار

قیمت خودروهای پرتیراژ تولیدی ایران خودرو و سایپا نسبت به نرخ‌های هفته گذشته بین یک تا پنج میلیون تومان افزایش داشته است. به گزارش ایسنا، جدیدترین قیمت خودروهای صفرکیلومتر پرتیراژ داخلی در بازار در جدول زیر آمده است. این گزارش نشان می‌دهد که نسبت به هفته گذشته، در محصولات سایپا و ایران‌خودرو که در جدول زیر قید شده است، کمترین افزایش قیمت مربوط به سایپا ۱۱۱ و ۱۳۲ با یک میلیون تومان افزایش و بیشترین افزایش به پژو پارس و پژو ۴۰۵ با ۵ میلیون تومان افزایش قیمت، مربوط است.

 

 

 

 

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: چنار محمودی ایدز کامبوج مجید تخت روانچی عباس ایروانی سحر تبر قیمت دلار شاخص کل بورس عربستان و روسیه نقدینگی چنار محمودی ایدز کامبوج مجید تخت روانچی عباس ایروانی سحر تبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۱۰۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه افزایش صادرات ایران‌خودرو به روسیه در سال ۱۴۰۳

به گزارش «تابناک» به نقل از ایکوپرس- امیرعباس فرنودی، با اشاره به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای صادرات خودرو به کشور روسیه، عنوان کرد: این برنامه در چند مرحله اجرا شده است، در سال گذشته و در مرحله نخست توانستیم بخشی از زیرساخت‌های صادرات به روسیه را فراهم کرده و بخشی از قطعات مربوط به خدمات پس از فروش را به این کشور ارسال کنیم. در مرحله دوم نیز به زودی بخش دوم قطعات ارسال خواهد شد تا انبارهای روسیه برای ارایه خدمات پس از فروش از قطعات کافی برخوردار باشند.
وی با بیان این‌که فرآیند دریافت استاندارد برای تارا و سایر خودروهایی که قرار است در بازار روسیه به فروش برسد هم‌چنان در جریان است، بیان کرد: در صورت اخذ گواهی‌نامه استاندارد برای تارا، این خودرو ظرفیت صادرات به سایر کشورهای عضو اتحادیه گمرکی اوراسیا را نیز خواهد داشت.
معاون صادرات و امور بین الملل ایران خودرو با اشاره به این‌که در سال گذشته پذیرای شرکت‌های بزرگی از کشور روسیه بودیم و مذاکرات فنی بسیار دقیقی را با آن‌ها هم در زمینه صادرات خودروهای فعلی و هم صادرات تولیدات آینده پیش بردیم، گفت: در این مذاکرات به تفاهماتی دست یافتیم و با حمایت‌های دولت جمهوری اسلامی و طرف روس می‌توانیم برنامه‌های همکاری بلندمدت خود را نهایی کنیم.
به گفته فرنودی، برنامه‌های صادراتی با جدیت هرچه تمام‌تر پی‌گیری می‌شود، اما باید در نظر داشت که اولویت‌های هر دو کشور در وهله اول تامین بازار داخلی است.
وی با بیان این‌که بازار روسیه از خودروی تارا استقبال خوبی کرده است و در سال جاری بخش اعظم صادرات به این خودرو اختصاص خواهد یافت، عنوان کرد: فعالان بخش خودرویی روسیه از خودروی ری‌را نیز استقبال خوبی کرده‌اند و پس از تولید و عرضه داخلی این محصول، در نیمه دوم امسال برنامه‌ریزی برای صادرات این محصول به کشور روسیه را نیز پی‌گیری خواهیم کرد.
صادرات سودآور در سال ۱۴۰۳
معاون صادرات و امور بین الملل ایران خودرو در ادامه، با اشاره به برنامه‌های این گروه صنعتی در راستای سودآوری صادرات، بیان کرد: این موضوع به عنوان یک سیاست اصلی در سال‌های اخیر دنبال می‌شود و فروش صادراتی همراه با کسب و حفظ حاشیه سود است و همواره تلاش بر این بوده که محصولات صادراتی بتواند سبدی سودآور باشد.
فرنودی تحقق استرداد حقوق و عوارض گمرکی بابت اقلام وارداتی، تعریف مجدد جوایز صادراتی با مقادیر اقتصادی جذاب به عنوان یکی از درآمدهای جانبی از محل صادرات، معافیت‌های مالیاتی و تسهیلات ارزان قیمت را امتیازات حاصل از صادرات برشمرد و با تاکید بر اهمیت ارز حاصل از صادرات، گفت: عوامل یاد شده به عنوان بهای تمام شده محصول صادراتی در ارزیابی عملکرد صادرات می‌تواند تعیین کننده باشد.
وی با اشاره به این‌که تنوع بخشی به سبد صادراتی گروه و ایجاد سیاست صادراتی یکپارچه در گروه صنعتی ایران خودرو در سال‌های اخیر به صورت جدی تری دنبال شده است، گفت: گروه صنعتی ایران‌خودرو سابقه صادرات گروه های مختلف کالایی از جمله قطعات ریخته‌گری را دارد که با توجه به مزیت‌های رقابتی مناسب در ایران برای تولید و صادرات قطعات ریخته‌گری، سودآوری نسبتا قابل توجهی را در سنوات گذشته به همراه داشته است.
فرنودی یادآور شد: قطعات یدکی نیز به صورت مستمر در کنار خودرو صادر شده و حاشیه سود معقولی را می‌تواند کسب کند. هم چنین، در سال‌های اخیر گروه‌های دیگری نظیر موتورسیکلت و قطعات غیر ریخته‌گری به سبد صادراتی گروه صنعتی ایران‌خودرو افزوده شده است. این‌ها مواردی هستند که می‌تواند یک سبد سودآور از صادرات را برای گروه صنعتی ایران خودرو رقم بزند.

دیگر خبرها

  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت!
  • قیمت روز محصولات سایپا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ کدام خودرو امروز گران شد؟
  • قیمت محصولات سایپا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ هاچ‌بک جدید سایپا گران شد
  • برنامه افزایش صادرات ایران‌خودرو به روسیه در سال ۱۴۰۳
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟ /متفکرآزاد: دعوا بر سر صندلی را دوست ندارم/یوسفی: تصمیمات باید در درون مجلس گرفته شود